Smalleweg 6-b    
3981 EG Bunnik    
030-657 03 95    
info@arnoudlegrand.nl    

Cranio-sacraal therapie

Cranio-sacraal therapie werkt op de onderliggende oorzaken van de klachten. Het helpt bij zowel lichamelijke als psychische klachten zoals rugpijn, whiplash, hoofdpijn, spierpijn, chronische vermoeidheid, slaapstoornissen, stress, burn-out en traumaverwerking.

 

Bij cranio-sacraal therapie wordt er contact gemaakt met het zenuwstelsel en alle bindweefsellagen in het lichaam (het fasciale systeem). Daarin is een ritme voelbaar dat ontstaat in de hersenen.

Dit ritme is naast de ademhaling en het hart ritme het 3e vitale autonome ritme in ons lichaam. Het voedt en geeft vitaliteit aan het hele lichaam, de cellen,  de zenuwen, de botten.

 

Tijdens een behandeling, wordt met zachte aanraking op het geklede liggende lichaam contact gemaakt met het cranio ritme en de verstoringen in het lichaam. Er komt een diepe ontspanning waarin lichamelijke spanningen en emoties kunnen worden losgelaten en het zelf herstellend vermogen van het lichaam wordt gestimuleerd. Er komt een doorstroming  en het lichaam  kan weer op de oorspronkelijke manier gaan functioneren.

 

Het is een waardevolle aanvulling op reguliere behandelingen.

 

Cranio-sacraal therapie wordt gegeven door een gediplomeerd CST Therapeut.