Smalleweg 6-b    
3981 EG Bunnik    
030-657 03 95    
info@arnoudlegrand.nl    

Manuele Therapie

Wat doet een manueel therapeut?

Een manueel therapeut is een fysiotherapeut die na zijn diploma een opleiding voor manuele therapie heeft gevolgd en zich daarmee specialiseert. Tijdens de 3 jarige studie (SOMT) heeft hij extra kennis opgedaan van de bewegingsmogelijkheden van het lichaam met in het bijzonder van de wervelkolom. Door zijn nieuw verworven kennis is de manueel therapeut uitstekend in staat om de oorzaak van je klachten te beoordelen. Zo kan hij voor elk lichaam een oplossing op maat voorstellen. Daarnaast is hij instaat de laatste wetenschappelijke literatuur te beoordelen en te gebruiken in zijn dagelijks handelen in de praktijk (Master of Science, MSc).

Doel

Het doel van manuele therapie is enerzijds het beter laten functioneren van de gewrichten. Hiervoor gebruikt de manueel therapeut een aantal specifieke technieken die in de gewrichten kunnen worden toegepast. Anderzijds probeert hij je bewust te maken van de houding en bewegingen zodat je de volgende keer zelf op tijd kunt waarnemen wat je niet goed doet en zo klachten kunt voorkomen.

Effecten

De effecten van manuele therapie zijn vaak direct merkbaar: je voelt een toename van de bewegingsvrijheid en een afname van pijn. Verder bestaat het behandelprogramma van de manueel therapeut uit het geven van goede instructies, adviezen, begeleiding en inzicht in gezond bewegen.

Wij hebben contracten met alle zorgverzekeraars!

Al onze fysiotherapeuten zijn Big geregistreerd en ingeschreven bij het Koninklijk Nederlands Genootschap voor Fysiotherapie